Mette BL Thomsen profil

Mette BL Thomsen

Blogger, behandler & foredragsholder
Billede i swimmingpoolen på hotel Le Sequoie i byen Carsoli

32 grader, 6 uger i solen og blot 2 dage med regn

Et eventyr

Vi har nu været afsted de seks af otte uger turen Italien rundt er planlagt til. Alt er gået planmæssigt og hver dag opleves som et nyt eventyr. Om end i sidste øjeblik, så når vi nattoget fra Hamborg til Innsbruck d. 22. juni og kan næste morgen køre fra togvognen ud på fast grund i den sydlige del af Østrig, kun få km fra den Italienske grænse og den første vidunderlige køretur i bjergene til bjergbyen Arabba i Dolomitterne.

Allerede første dag med bjergkørsel er David og jeg enige om at hårnålesving med udsigt til bjerge og frisk luft er vores favorit.
Vi kører mod Venedig og har på forhånd booket et B&B i byen Mestre i to dage, så vi kan sætte motorcyklerne og tilbringe en hel dag i byen bygget på pæle og opleve det hele på gåben og fra den gondol, som vi vælger at tage en smuk sejltur i.

Se video fra gåturen i Venedig her

Se video fra sejlturen i gondol i Venedig her

Teltet er med

Vi er på hver vores MC og har hver pakket to sidetasker, en stor toptaske, en stor vandtæt taske der spændes fast på passagersædet og i tillæg en lille tanktaske, der indeholder de vigtigste ting som penge, pas, mobil, kort og nøgler. Vi har forberedt os så vi kan sove i telt, og det gør vi ofte og vi elsker det.

Vi får hurtigt indarbejdet rutiner, så vi hjælpes med at få slået det lille tomandstelt op og David puster luft i madrasserne og jeg slår pløkke i og får orden på alt udstyret, der hver dag skal pakkes ud og organiseres og i omvendt rækkefølge næste morgen pakkes sammen.

Vores hjelme er udstyret med et samtaleanlæg der muliggør, at vi kan snakke sammen al den stund vi kører. Det er sikkerhedsmæssigt supergodt, fordi vi hele tiden kan advisere den anden om vejens beskaffenhed, om næste sving, overhalende biler og i tillæg kan have udviklende dialoger om nuet og livet generelt.

Fra Venedig kører vi sydpå og ender på en lille bitte campingplads, der ifølge Google Maps kun er en lille grøn plet på spidsen af en parkeringsplads i en lille by tæt ved vandet med masser af fiskerbåde. Alt ser lukket ud men Linda, en sød ung italiensktalende kvinde som David kommer i snak med, får muliggjort at vi kan slå teltet op og viser os i tillæg vejen til byens eneste åbne restaurant, der på rekordtid får fremtryllet den mest overdådige fiskeplatte vi nogensinde har set.

Vi elsker Italien

Alt er godt og David og jeg sander for hver dag der går, at vi har valgt at feriere i et land der i den grad bjergtager os begge. Vi er forelskede i Italien, i naturen, det varierede landskab, i vandet, i varmen, i vinden, i bjergene, i kulturen, i maden og i befolkningen. Alle er søde og venlige og vi føler os heldige fra morgen til aften.

Hjemmefra er planen at køre ved vandet ned langs Italiens østkyst, Sicilien rundt med en uges ophold i byen Siracusa, byen hvor filosoffen Platon omkring midten af 300 års tallet før vor tidsregning lader sig inspirere til at skrive Forsvarstalen og Symposion. Og fra opholdet i Siracusa hjem langs vestkysten med ophold i Siena, Firenze, Lucca og Pisa og herfra nordpå forbi Gardasøen op i bjergene til Innsbruck og hjem med nattoget til Hamborg midt i august.

3 uger med lutter sol og 32 grader

Planen for turen Italien rundt er god og holder nogenlunde stik, men et varslet regnvejr med 15 millimeters regn omkring den 7. og 8. juli afgør at vi kører udenom Puglia ”hælen” af støvlen og i stedet booker B&B tæt ved byen Matera i Basilicata regionen. Her møder vi de mest fantastiske værter og i tillæg to andre logerende franskmanden Toni og datteren Shana. Mennesker der i fremtiden er nogen vi gerne vil tilbringe mere tid sammen med hvis muligheden, åbner sig.

Se video om vores første møde med regnen og de fire andre søde mennesker vi nyder livet med på B&B

Nålene er altid med

Når jeg rejser, medbringer jeg altid et komplet behandlerudstyr af akupunkturnåle og ørefrø mv., så jeg kan hjælpe der hvor behovet opstår. Det gælder David som får et energiprogram for et maveonde, han pådrager sig efter et restaurationsbesøg. Og en uge efter på førnævnte B&B, hvor jeg for anden gang får brug for udstyret. Her behandler jeg de to italienere og to franskmænd for henholdsvis rygetrang, dårlig ryg, en fodskade og alle får de ørefrø i ønsket om at erhverves sig mere energi og et større mentalt overskud.
Livet er skønt og jeg elsker at behandle og stille min viden til rådighed for andre.

Naturen er storslået

Den fortsatte tur ned om ”forfoden af den italienske støvle” til færgebyen Villa Giovanni går godt, hvor vi den sidste dag inden turen til Sicilien, kører igennem nationalparken Parco Nazionale deli’ Aspromonte, og for alvor oplever hvad det vil sige at køre i bjerge, hvor der er bumlede grusveje, kæmpe huller i asfalten med stenskred langs bjergvæggene og vi aldrig ved om det er malkekvæg, grise eller geder vi møder rundt om det næste hårnålesving. Det er sjovt og hører med til en af de ture på 112 km vi altid vil mindes med varme i hjertet.

Fra Villa Giovanni sejler vi til Sicilien og byen Messina, hvor vi i den grand glæder os over at være kommet til en skøn og vidunderlig smuk ø. Det er som om selv lyset er anderledes. Vi beslutter hurtigt at de 1000 km det vil kræve at nå øen rundt på de 5 dage vi har afsat, ikke er tillokkende, så vi afkorter turen og søger som så ofte før ind i bjergene, hvor der er vidunderligt at køre.

Vi nyder nuet

Med den beslutning kan vi tage det med ro og give os god tid til at nyde alt det smukke der opstår, når vi griber ”nuet” og har tid nok. Vi glæder os over alle de personlige møder vi har med lokalbefolkningen, og lader os forkæle af en pensioneret frisør, der tilbyder at klippe mig uden at ville have betaling for det. Og sidenhen møder vi et velhavende par der åbner deres hjem og tilbyder at vi frit kan sove på deres store grund på bjergsiden af vulkanen Etna med udsigt over land, by og vand så langt øjet rækker.
Vi tager imod deres generøse tilbud og dukker op på deres adresse lidt før midnat efter vi har rundet et udkigspunkt på Etna, så højt det lader sig gøre at køre langs den smukke lava.

Efter vi er blevet anvist hvor vi kan sætte teltet op på et af de mange oliventræsbeklæde plateauer, nyder vi i stilhed en stjernespækket himmel og i et tillæg et smukt stjerneskud, der oplyser himlen ekstra smukt et kort øjeblik.
Den næste morgen står ikke til at beskrive. Her er udsigten så smuk at ikke engang en video af at solen der står op, kan beskrive det vi oplever, og slet ikke beskrive den følelse vi begge sidder med når vi oplever det.

Se video af solopgangen fra bjergsiden af Etna her

Som en del af invitationen til at benytte deres grund, inviterer de os næste morgen til en kop kaffe og at vi frit kan benytte deres udendørs swimmingpool.  Og så lader de os vide at vi frit kan blive på grunden og lade teltet stå de næste dage, ja uger, sågar en måned, hvis vi har lyst.
Alt sammen blot skænket som gaver.

David og jeg har lyst til at blive, men skal videre sydpå mod Siracusa og siger ydmygt pænt farvel og tusind tak. Vi oplever at vi bader i kærlighed og bestandigt kun møder venlige smilende mennesker.

Vi skal tilbringe en uge i Siracusa

I Siracusa tilbringer vi en hel uge med base på et B&B, hvor Davids søde kæreste støder til. Hun er med fly frem og tilbage og det er superhyggeligt og dejligt at have motorcykeltøjet og de varme støvler byttet ud med klipklapper og et badehåndklæde og den eneste fine kjole jeg har med.

I Siracusa tager vi på bådtur og ser grotter, går rundt i Det Græske Teater og besøger adskillige kirker og oplever det pulserende byliv i den smukke del af byen Ortigia på spidsen omgivet af vand. Vi oplever alt det vi har håbet på, og kan i tillæg glæde os over en fantastisk og oplevelsesrig dag med turguiden Marco, fra firmaet www.redetna.com der fortæller og viser os alt der er værd at vide om vulkanen Etna.

Ida tager hjem og David og jeg tager hul på de næste 3000 km tilbage mod Danmark forbi den smukke by Taormina på østsiden af Sicilien, tilbage med færge til fastlandet og nu op langs den vestlige side af Italien, hvor vi tilvælger flere campingpladser lige ned til det krystalklare salte vand, som opleves forførende at svømme i.

Se svømmevideo fra Camping La Scogliera på ”vristen” af Italiens støvle

Se video fra bådturen til grotter i Siracusa

Se video med aftenstemning fra byen Siracusa

Se video fra den guidede tur til vulkanen Etna og mødet med turguiden Marco

Se video fra Taormina på Sicilien. En gåtur til endnu en kirke på toppen af et bjerg.

Se video fra det Græske Teater i Taormina og udsigten derfra

Pompeji og ruinerne

David og jeg benytter alle de lejligheder vi får til besøge kirker i de byer vi gør opholdt i. Og kirken i Pompeji er ikke en undtagelse. Vi gør det fordi kirkerne er overvældende flotte og fordi selve kirkerummet giver anledning til at blive stille og sende mennesker vi kender kærlige tanker.
I Pompeji booker vi to overnatninger på B&B, så vi kan tilbringe tid i Pompejis ruiner, godt guidet af to høretelefoner med engelske forklaringer på hver en sektion og bygning i området.
Jeg vil på det varmeste anbefale at alle der under sig en tur til ruinerne, vælger at afsætte god tid og bedre tid end David og jeg, for vi når faktisk ikke det store museum med gipsafstøbningerne inden lukketid.

Se video fra Pompeji ruiner her.

Brune bjørne

Med det sigte at køre i bjergene midt i Italien, kører vi gennem nationalparken Parco Nazionale d’Abruzzo, Lazio e Molise og overnatter på Camping S. Andrea, hvor vi møder advarselsskilte med de brune bjørne og deres færden på vejen både før og efter byen vi overnatter i. Vi møder hverken bjørne eller ulve, men nyder en dejlig aften på en af byens mange hyggelige restauranter, og oplever en overnatning i det fri, hvor vi for første gang fryser, da nattemperaturen falder ned omkring 10 grader. Mange nætter har temperaturen i teltet været over 30 grader og over 50 grader om dagen, så temperaturfaldet kommer bag på os begge.

Ligeledes kommer et uventet regnvejr bag på os. Planen er at vi skal overnatte på en campingplads ved vandfaldene i byen Tivoli, øst for Rom, men 30 km derfra bliver vi overmandet af et voldsomt regnvejr med lyn og torden, som jævnført diverse vejrapps ikke findes.
Det vælter ned og regner i flere timer, så vi booker endnu et hotelophold og kører forsigtigt motorcyklerne i læ for uvejret.

Fire dage på hotel

I skrivende stund har vi valgt at tilbringe yderligere et par nætter og dage på et skønt hotel med swimmingpool, fordi David pludselig får et hold i ryggen og jeg bliver stukket i foden af en hveps, med en voldsom allergisk reaktion og hævelse af hele foden til følge.
Venstre fod er vokset til dobbelt størrelse, så den ikke kan være i støvlen, men det håber jeg lidt akupunktur og steroidbehandling får lavet om på.
De fire dage vi nu har tilbragt på hotellet, er ikke planlagt og med i tidsregningen, så vi springer turen til Lucca og det skæve tårn i Pisa over i denne omgang, og satser på at vi sammen kan opleve Siena og Firenze indenfor de næste par dage.

Vi har stadig små to uger foran os og vi glæder os til hver en oplevelse der kommer, men vi er enige om at vi allerede har så mange smukke sanseindtryk med i bagagen, at vi ikke mangler noget.

Vi har smagt på det hele og bærer i os kun kærlige minder.
Vi glæder os til at genoptage hverdagen i Danmark med alle de kærlige møder der venter med familie, venner, arbejdskolleger og klienter i klinikken Lift Your Life, når de næste uger og 2000 km er tilbagelagt.

Se video med beskrivelse af hele turen fra start til nu illustreret på medbragte italienskort

Husk at du kan se og følge med på hele turen på både Facebook, Instagram og YouTube og at du finder link til alle dele her på www.metteblthomsen.dk

Livet med energi og livsglæde ❤️ Mette

DEL

Tilmeld dig og få inspiration, energi og livsglæde

Tilmeld dig og få energi, inspiration og livsglæde