Mette BL Thomsen profil

Mette BL Thomsen

Blogger, behandler & foredragsholder
Korsika kystlinje på motorcykel

Mormor på MC – rejsebrev fra Korsika

For 2 uger siden startede jeg motorcyklen i Roskilde og satte kursen mod Italien og er nu landet på smukke Korsika, hvor jeg nyder følelsen at have god tid. Jeg skal ikke nå noget, ingen aftaler eller deadlines. Jeg skal nyde at rejse og dele mine oplevelser  her på min hjemmeside og på YouTube, Facebook og Instagram.

Glæden ved at dele

Helt efter planen kan jeg d. 20. juni kl. 12 forlade Roskilde, så der er god tid til at tilbagelægge turen til Hamborg, hvor alle motorcyklister og dem i bil skal møde til indtjekning en time før vi kører på nattoget til Innsbruck med afgang kl. 20 og ankomst i Innsbruck kl. 9 næste morgen.

Jeg når Hamborg en time før seneste ankomst, og glæder mig over at have booket og betalt for en liggeplads i toget.

Oprindelig er planen at køre rundt i bjergene i Dolomitterne og Tyrol inklusive en overnatning, men vejrudsigten, der for anden uge i træk lover regnbyger, afgør beslutningen om at jeg sætter kurs direkte til Gardasøen, hvor min veninde Franca igen i år åbner sit hjem.

nattog til Insbruk
Franka ved Gardasøen
Hos Franka ved gardasøen

Det er en god beslutning, og Franca og jeg nyder en smuk aftentur ved vandet og en tur på det lokale marked næste formiddag, hvorefter jeg også tager mig tiden til at få bestilt de sidste færgebilletter fra Livorno i Italien til Bastia på Korsika.

Og tillige billetten fra den sydligste del af Korsika og byen Bonifacio til Santa Teresa Gallura på den nordlige del af Sardinien. Og endelig færgebilletten fra Sardinien til Sicilien.

Den sidste billet er virkelig vigtig, for det viser sig at den rute, som jeg troede jeg kunne booke ikke længere eksisterer, og den rute der forbinder de to øer, kun har en afgang om ugen.

Herfor bestiller jeg afgang d. 28. juni (Italien-Korsika), 6. juli (Korsika-Sardinien) og 15. juli (Sardinien-Sicilien). Turen fra Palermo til Livorno d. 22. juli, en sejlads på 20 timer, har længe været bestilt.

Hvorfor jeg gør det

Målet med turen er at dele mine oplevelser med dem, der ikke selv har mulighed for at rejse, og at inspirere andre til at finde modet til at turde rejse alene.

Som en del af projektet “Generationer med livsglæde” går turen i år til Norditalien og de tre smukke øer Korsika, Sardinien og Sicilien, hvor jeg kører alene på motorcykel fem en halv uge fra d. 20/6-29/7 2023.

Turen i år hedder “Mormor på MC – glæden ved at dele” og kan følges af ALLE på de sociale medier Instagram, Facebook og YouTube. Du kan finde link til alle sociale medier her på min hjemmeside. Jeg deler dagligt og glæder mig til at holde foredrag når jeg kommer hjem.

Foredrag – du kan tilmelde dig 

Jeg har i samarbejde med Viby og Peder Syv Aftenskole  arrangeret et foredrag om turen som du kan glæde dig til.
Foredraget kan selvfølgelig også bookes af private og offentlige institutioner og arbejdspladser mv.

Nu går turen videre – kom med:

Fra Gardasøen beslutter jeg at give det meget smukke område ved Cinque Terre et besøg. Fem meget smukke byer, hvor jeg når at besøge Monterosso al Mare og Vernazza og fortsat har Corniglia, Manarola og Riomaggiore til gode en dag når tiden tillader det.

D. 26. juni sætter jeg kurs mod camping Cipollatico (www.cipollatico.com) og oplever et glædeligt gensyn med værten Roberto, der i tidernes morgen var faldskærmsudspringer og blandt andet landede med faldskærm da han skulle fri til den kvinde han i dag driver campingpladsen samme med.

I god tid

En af de ting jeg virkelig nyder ved turen, er følelsen af at have god tid. Jeg skal ikke nå noget. Ingen deadlines og aftaler der skal overholdes. Dog betyder det noget for mig, hver dag at tage mig mellem 4-6 timer til at redigere videoer og uploade dem til YouTube. Og ikke mindst at finde relevant indhold til de opslag jeg vælger at dele på de øvrige sociale medier Instagram og Facebook – både på min private profil og min mere professionelle Facebookside:
https://www.facebook.com/metteblthomsen.dk

Dette link fører direkte til min YouTube kanal: Mette BL Thomsen
https://www.youtube.com/@metteliftyourlifew/videos

Behøver ikke opleve slotte og store monumenter

En af de ting der er blevet meget tydeligt for mig er, at det ikke er vigtigt for mig at opleve alt det historiske. De store monumenter, slotte, grotter og alt det andet, der står i bøgerne.

Det der betyder noget for mig er at mærke jeg har friheden til at beslutte præcis hvad jeg vil. Og det jeg vil er at formidle. Alt det jeg oplever, ser og oplever jeg i billeder, med det inderste ønske at dele det med andre. Her inklusive at fotografere alle mine elskede og spændende fantasidyr og dele dem på de sociale medier, der har med fantasidyrene at gøre.

Herfor har jeg det godt, når jeg som i dag, i skrivende stund, har brugt hver en time fra jeg vågnede til nu kl.  17:30 på at formidle. Så ingen skal have ondt af mig. De store byer og alt det andet jeg kan læse om må vente. Men at skrive til dig – er i dag det vigtigste, hvor jeg her d. 2. juli tilbringer dagen på en campingplads ved byen Calvi i den nordvestlige del af Korsika. Det er i øvrigt her det siges at Christoffer Columbus blev født.

Oplev bjergene

Hvis du gerne vil se lidt af den nordligste del af Korsika, så kig med på disse to videoer jeg har lavet mens jeg dels filmede med min mobil – og dels med mit GoPro kamera, som normalt sidder på toppen af hjelmen.

En sommer med underholdning

Hvis du savner læsestof og interesser du dig for rejseoplevelser, kan du her på min hjemmeside også læse om MC turen Italien rundt sammen med min søn David, hvor vi kørte hele Italien rundt og tilbagelagde 5700 km på 2 måneder hen over sommeren 2022.

Jeg vender tilbage. God sommer til dig og dine.

Livet med energi og livsglæde

❤ Mette

DEL

Tilmeld dig og få inspiration, energi og livsglæde

Tilmeld dig og få energi, inspiration og livsglæde