Mette BL Thomsen profil

Mette BL Thomsen

Blogger, behandler & foredragsholder
Det Græske Teater i Siracusa

En hel uge i Siracusa

Hjemmefra har vi planlagt, booket og betalt for en hel uges ophold i den historiske og kulturelt spændende by Siracusa.

Vi bor på B&B i gåafstand fra alt hvad der tiltrækker turister fra hele verden. Domkirken, havnen, små badestrande, åbne både med turistture til grotter og klipper der kun kan opleves fra vandsiden, gadesælgere, markeder, krogede stejle smalle gader, duften af pizza, fiskerestauranter, glade musikanter, dygtige kunstnere, hyggelige beværtninger. Her er alt og her syder af liv.

Guidet tur til Etna

Vi har oplevet det hele og meget mere til. Blandt andet en guidet tur til vulkanen Etna. Og må jeg på det varmeste anbefale turguiden Marco fra firmaet RedEtna.

Sjældent har jeg oplevet så passioneret et menneske. Om nogen forstår Marco at formidle kærligheden til naturen og alt det der er forbundet med ikke alene at holde af men også at kunne elske vulkanen Etna.

Læs mere på www.redetna.com

Det Græske Teater

Planen med turen til Siracusa er også at opleve området omkring Det græske Teater. Det er overvældende at gå rundt i de historiske ruiner og sjov at vide at der stadig spilles teater i området. Jeg vil virkelig anbefale at læse mere om det. Selv har vi bøgerne “Turen går til … ” i fire forskellige udgaver, men vi bruger også Google til at finde information.

Som altid har jeg kameraet med mig og har også i Det græske Teater lavet en YouTube video, hvor du kommer med hvis du har lyst. Du kan se filmen her.

Bjergkørsel forude

I skrivende stund er det blevet søndag d. 24. juli og David og jeg skal igen iføre os motorcykeltøjet og indstille os på de næste 3000 km op fra den sydøstlige side af Sicilien og videre op langs Italiens vestlige side, dog med så meget bjergkørsel det lader sig gøre.

Inden vi er helt klar, skal motorcyklerne lige vaskes fri for det støv de har fået på sig efter de har stået på gaden en hel uge. Visiret på hjelme, spejle og vindskærme skal pudses og jeg skal have efterfyldt kølevæske på min motorcykel.

Samtaleanlægget er ladet op. Gopro kameraerne står klar, og vi indstiller GPS’erne til at køre nordpå ca. tre timer, så vi når den bil- og motorcykelfri bjergby Taormina i eftermiddag.

I går sagde vi farvel til Ida, Davids søde kæreste, som har tilbragt en skøn og fantastisk uge sammen med os. Hun fløj hertil og er landet sikkert igen i Kastrup. Og hvis Ida læser med her, vil jeg blot lade dig vide, at du er verdens dejligste Ida, som både David og jeg tæller dagene til vi igen skal se og være sammen med.

Om få timer tager David og jeg afsked med Siracusa, og bærer i vore hjerter glæden over alt det vidunderlige der, i kontrast til motorcykellivet, hvor vi hele tiden bevæger os fra sted til sted – blev en uforglemmelig, dejlig og rolig uge i juli 2022. Vi kommer gerne igen.

Tak fordi du læser med.

Livet med energi og livsglæde ❤️ Mette

DEL

Tilmeld dig og få inspiration, energi og livsglæde

Tilmeld dig og få energi, inspiration og livsglæde